keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Lattiaan ja ulkovuorausta

Lattiavalu saatiin tehtyä viime viikon perjantaina. Lattiamiehellä oli nopeasti arvioiden takana noin 70 hehtaaria betonilattian tekoa, joten homma sujui melko rutiinilla. Samalla ylijäämäbetonilla saatiin valettua myös lähtötaso rappusille sekä talon kellariin yksi askelma (tästä projektista ehkä lisää myöhemmin).

Ennen lattian valua piti tietysti viritellä betoniverkot, lattialämmityskaapelit, kuivakaivot ja kaivertaa lämminvesiputket styroxin pintaan. Lattiavalun paksuus on noin 8 cm ja lattiassa on 6.5 cm porrastus siten, että tuvan puoli on matalammalla. Tämä sen vuoksi, että nyt tupaan tulee 50mm villaeriste lattian päälle ja sen päälle sitten 28mm, jolloin päästään suunnilleen samaan korkeustasoon laatoitettujen tilojen kanssa.

Piipusta on ensimmäinen harkko muurattu paikoilleen, mutta kelit ovat nyt olleet sen verran hyvät, että on keskitytty ulkotöihin.

Peräseinästä puuttuu vielä vuorilaudoitus kokonaan. Peräseinälle rakennettiin telineet ja nyt onkin tarkoitus tehdä koko peräseinä kuntoon räystäitä myöten, kun telineet ovat paikallaan. Muutenkin ulkohommia on nyt tarkoitus saada mahdollisimman pitkälle, jotta saataisiin ne pois alta ennen kuin alkaa lunta tulemaan.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti